KIRURGI – VÅRA OPERATIONER

Din katt är i trygga händer i vår operationssal! Vår kompetenta chefsveterinär som ansvarar för kirurgiavdelningen har många års erfarenhet av såväl rutinoperationer som mer komplicerad kirurgi. Det är också hon som utför de flesta av de operationer vi gör. Säkra narkoser och bra smärtlindring är a och o för oss.

Vi utför de flesta rutinoperationerna på katt. Den allra vanligaste anledningen till att katter besöker vår operationssal är kastrering och vi kastrerar såväl hon- som hankatter. Vi opererar även bort olika typer av knölar i exempelvis juver, hud och inre organ och åtgärdar mindre sår.

För närvarande är vi inte utrustade för större åtgärder eller åtgärd av tänder utan hänvisar till Stockholms Djurklinik i Alvik för sådana fall

Inför operationen

Din katt behöver vara fastande från kl 24 kvällen innan operationen. Ge gärna ett sent kvällsmål, vatten kan stå framme hela tiden.

 

På operationsdagen

Alla patienter tas emot direkt på morgonen och får stanna hos oss över dagen. Du får fylla i en hälsodeklaration för att vi ska ta hand om din katt utifrån just hans/hennes status. Innan operationen utförs alltid en allmän veterinärundersökning och om katten är äldre än åtta år tas blodprover för att kontrollera hur de inre organen fungerar. Du får mer information när du bokar en operationstid och kan givetvis ställa hur många frågor som helst.

 

Efter operationen

Efter operationen är katten trött och som djurägare kan det vara svårt att veta om det rör sig om helt vanlig trötthet efter narkos eller om det beror på något annat. Vi ser därför till att din katt får ordentligt med tid att vakna till innan hemgång. Katter som blir extremt stressade av att inte befinna sig i hemmiljö får förstås gå hem tidigare.

Vi vet att det kan kännas jobbigt att lämna sitt djur men vi gör allt för att hon/han ska känna sig trygg. Eftersom du lämnar ditt telefonnummer i samband med inskrivningen kan du även känna dig trygg i att vi alltid ringer om något oförutsett skulle hända eller om nya förutsättningar som du behöver ta ställning till uppstår.

Kontakta oss

 

Om du vill boka tid eller få rådgivning ring oss på 08-27 70 07 

Vi svarar så fort vi kan på e-post som skickas via det här formuläret.

 

Stockholms Kattklinik

Org nr 556411-7496 Stockholms Djurklinik, registred trademark