VIKTMINSKNING

Problemet med övervikt hos katt är stort och verkar tyvärr växa allt mer. Precis som hos oss människor kan övervikt förkorta livet och skapa många problem och stort lidande, t.ex. smärta i leder, överbelastning av hjärtat, diabetes, ökad risk vid narkos, leverproblem, hudproblem, inflammatoriska problem och nedsatt immunförsvar. Det finns alltså all anledning till att hålla din katt i bra vikt.

Om din katt är överviktig hjälper vi er gärna med en hållbar viktminskning!

Hur går det till?

Vid det första besöket kommer ni att träffa en veterinär som undersöker din katt för att se om han/hon har några hälsoproblem relaterade till övervikten och som måste behandlas. Vi kommer så klart att väga din katt och göra upp en plan för viktminskningen inklusive val av foder, mängd osv. Vid de följande besöken kommer ni att träffa en sköterska för uppföljning. Det är oerhört viktigt att viktminskningen går i lagom takt – för snabb viktnedgång kan orsaka t.ex. leverproblem. En katt får aldrig svältas!

Att få din katt att minska i vikt behöver inte vara särskilt svårt och berövar inte din katt på livets godsaker, tvärtom kommer det att öka livskvaliteten och det är din katt värd!

Kontakta oss

 

Om du vill boka tid eller få rådgivning ring oss på 08-27 70 07 

Vi svarar så fort vi kan på e-post som skickas via det här formuläret.

 

Stockholms Kattklinik

Org nr 556411-7496 Stockholms Djurklinik, registred trademark